Guide til valg af fasthed

HUSK
Valg af fasthed er individuelt udfra højde, drøjde og personlige præferencer.

På dobbeltsenge vælger man fasthed i hver side af sengen. Man skal først vælge fasthed i den ene side af sengen og herefter fasthed i den anden side. Madrasserne kan ligge i den side man ønsker, og kan altid byttes rundt.

Den rette fasthed er utrolig vigtig

hård madras

For hård madras

Med en for hård madras vil man opleve et for hårdt press på skulder og hofte, hvilket med tiden kan medføre skavanker. Ligeledes vil rygsøjlen befinde sig i et unaturligt stræk som kan medføre rygproblemer.

Blød madras

For blød madras

Med en for blød madras vil du opleve at du synker for meget ned, hvilket vil medføre at du får et svej i din rygsøjle. Denne position vil være anstrengende for din ryg og på sigt kunne give rygproblemer. 

Rette fasthed

Den rette fasthed

Med den rette fasthed synker man ned det man skal, tilstrækkeligt men ikke for meget. På den måde sikrer man, at rygsøjlen er lige når man ligger på siden. Den rette fasthed er vigtig for ens søvn, og for ens helbred.

Tjek om din nuværende madras er for blød eller hård

Der findes en teknik hvormed man kan tjekke om ens madras er for blød eller hård. Det gælder om at ligge med så lige en rygsøjle som muligt når man ligger på siden. Måden man kan tjekke dette er ved at ligge sig på siden og få en anden person til at holde en finger på hhv. øverste og nederste del af rygsøjlen. På den måde kan man med øjemål tjekke om de to fingre er i vatter og dermed om rygsøjlen er lige.